Az idén előszőr átadott, az Év Pedagógusa és Az Év Munkatársa címekkel a fenntartásában működő oktatási intézményekben dolgozó tanárok, illetve a pedagógiai munkát segítő szakemberek szolgálatát ismeri el az MMSZ Iskola Alapítvány – egyúttal az oktatás-nevelés területén végzett elhivatott munka iránti megbecsülését, tiszteletét is kifejezi.

 

 

„Az Év Pedagógusa” elnevezésű díjat évente egy óvodapedagógus, egy általános iskolai tanító/tanár, valamint egy középiskolai oktató kaphatja.

Az MMSZ Iskola Alapítvány szeretné továbbá elismerését, tiszteletét kifejezni a pedagógiai munkához szorosan kapcsolódó, de nem pedagógus munkakörben dolgozó kollégái felé is, kiknek figyelméből, szeretetéből, támogató jelenlétéből erőt meríthet az intézmény közössége. Nekik szól az „Az Év Munkatársa” elnevezésű díj, amit szintén évente egy fő vehet át.

2023.júniusában az első díjazottak közül ketten már át is vehették az elismeréseket:

Széles Gyula, a dombóvári Magyar Máltai Szeretetszolgálat Esterházy Miklós Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium hegesztő oktatója, aki „a diákok előtt tiszteletet, megbecsülést vívott ki magának és hivatásának. Gyula…kimagasló pedagógus személyiség és szeretetteljes ember.” …az aktív tanulási módszer mintapéldája…A diákok és az oktató olyan rendszert alakítottak ki, amelynek keretében közösen értelmezik a célokat, meghatározzák a módszreket, majd elkészítik a produktumot. Mindezt úgy, hogy a város, kistérség hasznára legyen munkájuk.” /részletek a tantestület, valamint Bükösdi Olga igazgatónő méltatásából/

Széles Gyula szakoktató részére Thaisz Miklós kuratóriumi elnök adta át Az Év Oktatója díjat az iskola tanévzáró ünnepségén.

Tálosné Bányai Magdolna, a gyulaji Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda pedagógusa immár 29 éve, „az intézmény szakmai közösségének megbecsült és elismert tagja, akihez szívesen fordulnak tanácsért a fiatalabb, de akár az idősebb kollégák is.” „Munkáját folyamatos önképzés jellemzi… Évek óta rendkívüli empátiával és elkötelezetten foglalkozik az SNI-s gyermekekkel.” /részletek Lacza Zoltánné intézményvezető, valamint Dr. Binder Mátyás méltatásából/

Tálosné Bányai Magdolna részére Az Év Pedagógusa Díjat a gyulaji tantestület évzáró tréningjén adta át Kiss Tibor, az MMSZ Iskola Alapítvány szakmai igazgatója.