MMSZ Óbudai Technikum és Szakképző Iskola
1032 Budapest, Vályog utca 10.
MMSZ Iskola Alapítvány által alapítva 2001-ben.

Az idei tanévtől a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alá tartozó Óbudai Szakgimnázium és Szakközépiskola új intézménynéven fog tovább működni.

Az óbudai intézmény: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Óbudai Technikum és Szakképző Iskolaként üzemel a 2020/2021-es tanévtől.

A képzések és az oktatás helyszínei változatlan formában várják a jelentkező diákokat!

Az országszerte komoly emberhiánnyal küzdő szociális gondozó és -ápoló, valamint pincér és szakácsképzés kiváló elhelyezkedési lehetőségek felé nyit utat.

Az itt végzett tanulók számára a Máltai Szeretetszolgálat gyakran biztosít munkalehetőséget is.

A családias hangulatú iskolában a hátrányos helyzetű, BTM illetve SNI diákokra nagy figyelmet fordít a rendkívül elkötelezett nevelőtestület, hiszen az alacsony létszám lehetővé teszi, hogy minden diákra külön figyelem jusson. Az óbudai középiskola rendkívül aktív közösségi tevékenységet végez, erről az iskoláról költői túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a tanulók a gyakorlatban tanulják meg szűkebben vett szakmájukat és szintén a gyakorlat során válik életük részévé az önkéntesség.

 


MMSZ Károly Róbert Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium

3200 Gyöngyös, Katona József utca 4.
MMSZ Iskola Alapítványhoz kerülés éve: 2012.

Az idei tanévtől a Gyöngyösi Károly Róbert Középiskola is új intézménynéven fog tovább működni.

A gyöngyösi intézmény: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Technikum, Szakképző Iskola és Gimnáziumként üzemel a 2020/2021-es tanévtől.

565 fős tanulói létszámmal rendelkező iskolánk széles képzési kínálattal rendelkezik: Kereskedelem, marketing, üzleti adminisztráció, Vendéglátás-turisztika, Közgazdasági, Ágazati szakközépiskolai képzés területein egyaránt.

Kiterjedt külföldi testvériskola kapcsolatai vannak Németországban, Finnországban, Lengyelországban, Olaszországban, Franciaországban, Ausztriában és 2009-től Spanyolországban is.

A Keriben 2016-ban is folytatódott az Erasmus+ program, 6 ország 7 iskolájába jutott el 10 diákunk, ahol kiválóan teljesítettek. Tanulóink felszolgálóként bekerültek a Bocuse d’Or 2016-os, budapesti döntőjébe, két diákunk pedig megnyerte az OSZKTV országos döntőjét a Komplex Versenyben. Hagyományteremtő szándékkal elindítottuk „Irány a középsuli” vetélkedőnket 8.-osok részére.


MMSZ Devecseri Szakképző Iskola
8460 Devecser, Damjanich utca 1.
MMSZ Iskola Alapítvány által alapítva 2013-ben.

Szociális gondozó és ápoló, valamint hegesztő képzéseink szorosan illeszkednek a térség iparosítási elképzeléseihez, a munkaerőpiac igényeihez. 2016-ban a tervekkel ellentétben nem sikerült elindítani a villanyszerelő képzést. Devecseri intézményünk tanulói legutóbb 3. helyezést értek el az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny (OSZKTV) regionális fordulójában, komplex kategóriában, ami kiemelkedően szép eredmény, nemcsak azért, mert az iskolába szinte kizárólag hátrányos helyzetű diákok járnak. A devecseri iskola hegesztőtanulói az Erasmus+ program keretében Finnországban tölthetik szakmai gyakorlatukat, ahol évről évre kiválóan helytállnak.

Tanulói létszám: 50