A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány köznevelési intézmények fenntartójaként azzal a céllal jött létre, hogy szemléletmódjához igazodva különös figyelmet fordítson a gyerekekre.

Profiljában a köznevelés, a szakképzés és a felnőttképzés is megtalálható. Az Alapítvány fenntartásában óvodák, iskolák, szakképző intézmények, fejlesztő iskolák vannak, valamint több felnőttképzési tanfolyamot is tartanak.

Az Alapítvány célja, hogy minél több konkrét, személyre szabott segítséget nyújtson az óvodás kisgyermeknek az iskolára való felkészülésben, az átmenet minél gördülékenyebbé tételében, az általános iskolás, hátrányos helyzetű tanulóknak a továbbtanuláshoz szükséges alapok elsajátításában, a boldog gyermekkor minél teljesebb megélésében, a középiskolás diákoknak pedig a szakképzettség megszerzésében, valós értékek elsajátításában. Az Alapítvány ezáltal komplex munkát végez a legnehezebb sorsú gyerekek/tanulók felzárkóztatása érdekében.

 

Vezető tisztségviselők:

 

Thaisz Miklós (Budapest, 1980.01.23. – ) a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány kuratóriumi elnöke

2004-ben végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán, történelem-kommunikáció szakon, majd 2007-ben a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett „Európa-szakértő” diplomát. 2010-ben közoktatási vezető szakvizsgát tett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, 2016-ban pedig megszerezte a közigazgatási szakvizsgát.

2004-2011-ig a budapesti Szent Margit Gimnázium történelem-médiaismeret tanára, 2011-2016-ig az Emberi Erőforrások Minisztériumban dolgozott először az oktatásért felelős államtitkári kabinet tagjaként majd közel három évig főosztályvezetőként a köznevelési szakterületen.

  1. szeptember 1-je óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány ügyvezető igazgatója. 2017-ben a pedagógus szakmai szervezetek megválasztották az Országos Köznevelési Tanács (OKNT) tagjává.