Ha valahol, hát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványnál pontosan tudjuk, mennyire fontos, hogy a legnehezebb sorsú gyerekek is a szükséges taneszközökkel felszerelkezve várják a szeptembert. Mindez azonban sokak számára, segítség nélkül, megoldhatatlan. Ezért is olyan fontos az immár a tanévkezdés idején is megrendezésre kerülő Adni Öröm! akció, amely rengeteg rászoruló diák felzárkózási esélyeinek javításához járul hozzá.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálatot immár csaknem három évtizedes stratégiai partnerség fűzi a SPAR Magyarországhoz, az együttműködés egyik legnagyobb sikerű eleme pedig az Adni Öröm! nevű közös, jótékonysági adománygyűjtés. Az akció a karácsonyt megelőző időszakban már 26 éves hagyománynak számít, és idén másodszor az iskolakezdés idején is van lehetőségük támogatni a rászoruló családokat a nemeslelkű vásárlóknak.

Az Adni Öröm! tanszergyűjtő akció 2022. július 20-án kezdődött, és szeptember 4-ig még van lehetőség megvásárolni az adománykártyákat a SPAR online shopban, illetve a kezdeményezéshez csatlakozott INTERSPAR áruházakban. A mostani akció „csúcspontjaként” augusztus 24. és 27. között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei a részt vevő hipermarketekben személyesen vették át a vevőktől az általuk vásárolt taneszközöket.

Az Adni Öröm! hivatalos weboldala szerint tanszerfelajánlás formájában összesen 31 044 db füzet, 16 163 db írószer, 10 506 db kreatív eszköz, 479 db tolltartó és 75 db iskolatáska gyűlt össze, amelyek az MMSZ segítségével egytől egyig rászoruló családok gyermekeihez kerülnek. A honlapon szereplő pénzadomány-számláló pedig e sorok írásakor – néhány nappal a zárás előtt – már csaknem 2 millió forintnál járt, amely összegből karitatív szervezetünk munkatársai további, az iskolakezdéshez nélkülözhetetlen eszközöket vesznek, és eljuttatják a hátrányos helyzetű térségek diákjaihoz.