Úgy tartják, a sikeres emberek egyik fő ismérve, hogy a kisebb-nagyobb csalódások után is gyorsan megtalálják azt, amivel a maguk javára fordíthatják az adott helyzetet. Márpedig ilyen embert próbáló szituációban találta magát most sok fiatal, akik szomorúan kellett tudomásul vegyék a július végén kihirdetett egyetemi és főiskolai felvételi ponthatárokat. És bár elsőre ez talán furcsán hangzik, de ebből is lehet előnyt kovácsolni, a megoldás kulcsát pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa által működtetett szakgimnáziumok, szakközépiskolák jelenthetik!

 

Ezekben a napokban sokan törik a fejüket azon, „hogyan tovább”, ha nem jutottak be a kiszemelt felsőoktatási intézményekbe. A legfontosabb, hogy senki se elvesztegetett időként tekintsen az előtte álló hónapokra, évekre, hanem próbálja meg a lehető leghasznosabban tölteni azokat. Ennek számos módja akad, de azoknak, akik mindenképp továbbtanulnának, egy ingyenes OKJ szakképzés lehet a legjobb választás. Nemcsak azért, mert az OKJ bizonyítvány plusz pontokat ér egy esetleges következő felvételinél, hanem, mert az így megszerzett értékes tudást már senki sem veheti el tőlük.

Nem mindegy persze, hogy a meglehetősen széles kínálatból mi mellett teszi le a voksát az ember. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szakképző intézményeiben nagy gondot fordítunk arra, hogy olyan piacképes szakmákat kínáljunk, amelyekkel azonnal el lehet helyezkedni a munkaerőpiacon. Erre a magas színvonalú oktatás mellett azok a kiváló szakmai gyakorlati helyek is garanciák, amelyekkel iskoláink hosszú ideje együttműködnek. Tanulóink így a képzés végére felbecsülhetetlen tudással és már jelentős tapasztalattal felvértezve állhatnak könnyen és gyorsan munkába.

A gyöngyösi Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskola turisztikai szervező, értékesítő, illetve kereskedő nappali tagozatos szakképzésre is várja az érettségivel vagy szakmával rendelkező jelentkezőket a 2019/2020-as tanévre. Az MMSZ Óbudai Szakgimnázium és Szakközépiskolában pedig felnőttoktatás keretében szociális gondozó -ápoló esti tagozatra, valamint gyakorló ápoló képzésre hirdetünk felvételt. A jelentkezési határidő minden esetben 2019. augusztus 31-e.

A fentiek mellett természetesen középiskolai képzéseinkre is várjuk a jelentkezőket. Ezekre is egyaránt igaz, hogy a munkaerőpiac igényeihez, sőt, gyakran az adott térség sajátosságaihoz, lehetőségeihez illeszkedve alakítottuk ki őket. Devecseri Szakközépiskolánkban például ennek megfelelően hegesztőnek, szociális gondozónak és ápolónak, illetve virágkötőnek és virágkereskedőnek tanulhatnak a diákok, míg óbudai intézményünkben többek közt az országszerte jelentős szakemberhiánnyal küzdő vendéglátóipar felé igyekszünk utat nyitni tanulóinknak.

További kérdések esetén forduljanak bizalommal iskoláinkhoz az intézmények honlapján található elérhetőségeken:

MMSZ Károly Róbert Középiskola: http://www.maltaikeri.hu

MMSZ Óbudai Szakgimnázium és Szakközépiskola: http://maltaikozepiskola.hu/

MMSZ Devecseri Szakközépiskola: http://maltaiszakiskola-devecser.hu/