Vajon mi a közös Budapest három ötcsillagos szállodájában, a hazai gasztronómia mérföldkövét jelentő, világhírű étteremben vagy épp egy nagy nemzetközi vállalatoknak is beszállító devecseri gépgyártó cégben?

A „teszten” az is átment, aki úgy válaszolt, hogy „az egyaránt kimagasló színvonal”, azonban akad egy talán ennél is jobb megoldás: az összes felsorolt helyen lehetőséget kapnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa által működtetett szakgimnáziumok, szakközépiskolák tanulói, hogy élesben szerezzék meg a későbbi munkájukhoz szükséges értékes tapasztalatokat.

Talán mondani sem kell, hogy egy szakképző intézmény esetén milyen sokat nyom a latban, ha ilyen nívós szakmai gyakorlati helyeket képes biztosítani növendékeinek.

Ráadásul, nyugodtan mondhatjuk, nem csak mi vagyunk nagyon büszkék ezekre az együttműködésekre, hanem partnereinktől is rendre elégedett visszajelzéseket kapunk.

Nem véletlen, hogy egy-egy ilyen szakmai gyakorlatból a tanulmányok végeztével „igazi” állás lesz. Jó példa erre a devecseri DGA Gépgyártó és Automatizálási Kft., amelynek tanműhelyében mindig tárt karokkal várják helyi iskolánk hegesztő tanulóit, akik, miután elsajátították a szakma minden apró részletét, segítenek a cégnél enyhíteni a térségben is nagy gondot jelentő munkaerőhiányt.

Szintén rendre megállják a helyüket óbudai vendéglátós diákjaink a főváros világszínvonalú szállodáiban, éttermeiben.

Hiszen miközben fontos számunkra, hogy tanulóink a különböző mobilitási programok révén külföldi tapasztalatot is szerezzenek, örülünk, ha a nemzetközi vendéglátás csúcsába idehaza is belekóstolhatnak.

Az egyaránt ötcsillagos, impozáns Corinthia Budapest Hotel, a The Ritz-Carlton és a Four Seasons

Hotel Gresham Palace mind-mind ott vannak a mértékadó turisztikai honlapok toplistáinak élmezőnyében – keresve se találnánk jobb gyakorlati helyet.

Ugyancsak gyümölcsöző az együttműködésünk a mindenütt jól csengő nevű Gundel Étteremmel, a közkedvelt Trófea Grill éttermekkel és a Budapest egyik legszebb helyén, Budai Várral szemben, a Dunán ringatózó Spoon rendezvényhajóval is.

A sor pedig ezzel még nem ért véget, a szociális gondozónak készülő diákjaink gyakorlatáról például „házon belül”, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményeiben gondoskodunk.

A meglévő lehetőségeken túl folyamatosan dolgozunk szakmai gyakorlati helyeink palettájának bővítésén.