Bár a körülmények alaposan próbára teszik, mégis látható és valós eredményeket produkálva zajlik a Tiszaburai Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése című, EFOP-4.1.5-16-2017-00081 azonosítószámú projekt. A lehetőségek maximális kihasználásával zajló kivitelezés újabb és újabb mérföldköveinek köszönhetően közeledik a pillanat, amikor a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település egyre növekvő számú általános iskolás diákjai már egy bővített, korszerű létesítményben tanulhatnak.

A koronavírus-járvány negyedik hullámának kezdetétől egyre kevesebb építőipari szakember tud jelen lenni a helyszínen, ám átszervezéseknek köszönhetően így is sikerült egyes munkaterületeken érdemi előrelépést elérni. Ennek köszönhetően az eredeti épület és a nyaktaggal hozzáépített bővítmény egyre inkább elnyeri végleges formáját – ahogy az a fotókon is látható.

A már korábban is használt három tanterem belső megújítása mostanra részben véget ért, megújult a fűtési rendszer és a falak is megkapták végleges színüket. Az utcafronti épületszárny teljesen új tetőszerkezetére belülről felkerült a hőszigetelés és már kirajzolódik a leendő tanári szoba területe. A legnagyobb változás azonban kívülről érzékelhető. Az új tetőfelületeket immár antracit-bitumenes zsindely fedi, valamennyi ablakot korszerűre cserélték, illetve elkezdődött a falak külső hőszigetelésének felragasztása is.

Ez idő tájt már az időjárás is nehezíti a munkálatokat, ráadásul a megbetegedések is erősen érintik a kivitelezőt, ezzel együtt minden fél továbbra is eltökélt abban, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány Tisza-menti iskolafejlesztési projektjének fontos alappillérét jelentő beruházás minél hamarabb sikerrel befejeződjön.