Mintegy 393 millió forintból újul meg és bővül a tiszaburai iskola. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa által működtetett intézmény a Széchenyi 2020 programhoz beadott pályázaton nyerte el a csaknem 400 millió forintot. Az összeg jelentősen hozzájárul a hátrányos helyzetű település felzárkózásához.

A Tiszaburai Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése címmel és EFOP-4.1.5-16-2017-00081 azonosítószámmal adott be pályázatot a Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése című programhoz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa. A sikeres projektet 393 798 050 Ft, azaz háromszázkilencvenhárommillió-hétszázkilencvennyolcezer-ötven forint vissza nem térítendő támogatásban részesítették.

A kapott támogatásból megvalósulhat a tiszaburai iskola jelentős korszerűsítése, valamint az intézmény új tantermekkel is bővül. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kiemelt figyelmet fordít a térségben a hátrányos helyzetű családok felzárkóztatására. Tevékenységük kiterjed mind az oktatásra, mind a foglalkoztatásra. Ennek a törekvésnek fontos eleme az MMSZ Iskola Alapítvány által megpályázott projekt is. Az oktatás kulcsfontosságú a nehéz helyzetben, sokszor mélyszegénységben élő gyermekeknek, hiszen kitörési pontot jelenthet számukra.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2016-ban lett a Jász-Nagykun-Szolnok megyei intézmény fenntartója. A szolgálat saját forrásaiból is folyamatosan költ az intézmény fejlesztésére, de a jelenlegi, az intézmény egészét átfogó beruházás nem jöhetett volna létre pályázati források nélkül. A fejlesztés 85 százalékban EU-s, 15 százalékban pedig hazai forrásból valósulhat meg. A tiszaburai projekt kezdő időpontja 2019. február 1-e, a munkálatok pedig a tervek szerint 2020. július 31-én érnek véget.