Máltai Óvoda és Általános Iskola
3369 Tarnabod, Kossuth tér 3.
MMSZ Iskola Alapítványhoz kerülés éve: 2011

A községben 2004 óta egyre jelentősebbé válik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jelenléte. A hátrányos helyzetű lakók életminőségének javítását célzó programoknak Tarnabod kiemelt helyszíne.

Az intézményben kiemelt szerepet kap a hátránykompenzáció, az esélyegyenlőség növelése.

Az iskolában jelenleg 129 diák tanul, ebből SNI-s  37 fő, BTMN 32 fő az óvodások száma 52.

A tanulók részt vehetnek a Máltai Szeretetszolgálat által megvalósuló Szimfónia Programban, melynek keretében átélhetik a közös zenélés élményét.

Tiszabőhöz, Gyulajhoz és Tiszaburához hasonlóan Tarnabodon is újra működik 2016 ősze óta az iskolai munkát támogató máltais tanoda.


Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda
7227 Gyulaj, Szent Imre tér 5.
MMSZ Iskola Alapítványhoz kerülés éve: 2015.

A Tolna megyében található Gyulaj település Galló József Általános Iskoláját és 1906-ban alapított Magoncka Óvodáját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány 2015. szeptember 1-jén vette át és kezdte meg az intézményekben a máltai szemléletmódon alapuló munkát. Az iskola az Oktatási Hivatal országos nemzetiségi bázisiskolája lett.

Tanulók száma: 106 fő

Az iskola két helyszínen működik:
7227 Gyulaj, Szent Imre tér 5.
7227 Gyulaj, Iskola u. 10.

Az intézményben a Magyar Tudományos Akadémia Közoktatás-fejlesztési Kutatási Program támogatásával és keretében valósul meg a MTA-PTE-Oktatási Esélyekért! elnevezésű négyéves (2021-2025) program, melyet a Pécsi Tudományegyetem Inkluzív Kiválóság Kutatócsoportja vezet 10 általános iskolai partnerrel szoros együttműködésben és méltányos programot (Arany János Programok, Roma Szakkollégium) megvalósító intézményeket bevonva. A program alapvető célja, hogy a hátrányos helyzetű, cigány közösségekre jellemző beiskolázási nehézségeket enyhítse egy komplex pályaorientációs-mentorprogram kidolgozása, kipróbálása, beválásának mérése segítségével.

Intézményi dokumentumok:

Közzétételi lista és intézményi dokumentumok letöltése

MMSZ_Gallo_Alapito_okirat


Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszaburai Általános Iskola
5235 Tiszabura, Kossuth Lajos utca 62/B
MMSZ Iskola Alapítványhoz kerülés éve: 2016.

Általános iskola 326 hátrányos helyzetű tanulóval, idén került a Máltai Szeretetszolgálathoz. Az ország legszegényebb települései közé tartozó Tiszabő általános iskolájának, valamint Tiszabura óvodájának és általános iskolájának átvételére a Kormány felkérése alapján, a helyiek elsöprő támogatása mellett került sor. A két Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen a helyi pedagógusokkal, intézményvezetőkkel szorosan együttműködve már szűk fél év alatt szembetűnő eredményeket értünk el.


Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabői Általános Iskola
5232 Tiszabő, Május 1. út 1-3.
MMSZ Iskola Alapítványhoz kerülés éve: 2016.

Az ország legszegényebb településén lévő 303 fős tanulólétszámmal rendelkező általános iskoláját szintén 2016-ban vette át a Máltai Szeretetszolgálat. A diákok egytől egyig hátrányos helyzetű tanulók.

A Málta megjelenése óta felújítások, eszközbeszerzések történtek; a közösségépítésnek, szakmai építkezésnek pedig új lendületet adott a máltais önkéntes nap, a csapatépítő tréningsorozat, a tiszabői szavalóverseny, az egyre több kirándulás, színházlátogatás, a Szimfónia Alapítvány szendrőládi tanulóinak tiszabői bemutatkozása.


Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyírpilisi Általános Iskola

A nyírpilisi iskolát 2020.szeptemberétől vette át az MMSZ Iskola Alapítvány és az intézmény élére új vezető került kinevezésre Magyar-Kósa Tímea személyében. .

A korábbi évekhez viszonyítva új irányítási gyakorlattal színesítik a pedagógiai kultúrát, a napi oktatásba beemelik az IKT eszközök használatát.

Tanulók létszáma: 136 fő


Fejlesztő iskola:

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola

intézményvezető: Tóth Istvánné Császár Mariann

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány 2018.szeptemberétől vette át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola  fenntartását.

Az iskolában folyó gyógypedagógiai szakmai munka személy és gyermekközpontú, valamint a szülők igényeire épülő. Az elmúlt évben megújult a telephelyeink udvara is. A fejlesztés töretlen, és a gyógypedagógiai szakmai stábnak köszönhetően magas minőségű munka zajlik az intézményben, ahol több mint 50 sajátos nevelési igényű diák mindennapos fejlesztő oktatását végzik.

 

Az intézmény honlapja elérhető az alábbi linken: http://maltaifejleszto.hu