Nagyszabású bővítésre és korszerűsítésre kerül sor a Tiszabői Általános Iskolában, amelyet a fenntartó Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány által elnyert, több mint 350 millió forintos pályázati forrás tesz lehetővé. A projekt révén a hátrányos helyzetű település gyermekei az eddigieknél jobb körülmények közt tanulhatnak, ami fontos lépés a felzárkóztatásuk felé.

A Tiszabői Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése címet viseli az a pályázat, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa nyújtott be a Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése programban, és amelynek összesen 350 899 999 forintnyi, 100%-os mértékű, azaz vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg. Az EFOP-4.1.5-16-2017-00080 azonosító számú projekt tervezett befejezési dátuma 2021. február 28-a.

Az összegből az 5232 Tiszabő, Május 1. út 3/A. szám alatti intézménynél több épületre kiterjedő munkálatokra kerül sor, gondosan ügyelve a helyi építési szabályokra és az általános iskolákra vonatkozó építési szabványra. A „B” és a „C” épületek korszerűtlen nyílászáróinak cseréje mellett lehetőség nyíik egy új épületszárny átadására is.

A „C” épülethez illeszkedő, ahhoz átjárással rendelkező új, földszintes „D” épületszárnyban összesen nettó 655,84 m2 alapterületen kerülnek kialakításra új helyiségek: hét tanterem, egy tanári pihenő és a hozzá tartozó előtér, három mosdó és WC (mozgáskorlátozott, leány, fiú), valamint egy tároló és egy közlekedő.

Az iskola fontos alapköve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat oktatási, foglalkoztatási és szociális elemekre épülő Jelenlét programjának, melynek célja a fogantatástól a foglalkozástatásig végigkísérni a gyermekek életét, segítve ezzel a legszegényebb települések felzárkózását.

A mostani jelentős bővítés a Jász-Nagykun-Szolnok megyei községben a demográfiai adatok alapján prognosztizálható létszámnövekedés miatt vált szükségessé. A projektnek köszönhetően a diákok alapfokú iskolai ellátása a jövőben a tanulócsoportok méretének megfelelő tantermekben zajlik majd, egyúttal az infrastrukturális feltételek javulásával a felemelkedés esélyei is kedvezőbbé válnak.