Máltai Óvoda és Általános Iskola
3369 Tarnabod, Kossuth tér 3.
MMSZ Iskola Alapítványhoz kerülés éve: 2011

A községben 2004 óta egyre jelentősebbé válik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jelenléte. A hátrányos helyzetű lakók életminőségének javítását célzó programoknak Tarnabod kiemelt helyszíne.

Az intézményben kiemelt szerepet kap a hátránykompenzáció, az esélyegyenlőség növelése.

Az iskolában jelenleg 129 diák tanul, ebből SNI-s  37 fő, BTMN 32 fő az óvodások száma 52.

A tanulók részt vehetnek a Máltai Szeretetszolgálat által megvalósuló Szimfónia Programban, melynek keretében átélhetik a közös zenélés élményét.

Tiszabőhöz, Gyulajhoz és Tiszaburához hasonlóan Tarnabodon is újra működik 2016 ősze óta az iskolai munkát támogató máltais tanoda.


Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda
7227 Gyulaj, Szent Imre tér 5.
MMSZ Iskola Alapítványhoz kerülés éve: 2015.

A Tolna megyében található Gyulaj település Galló József Általános Iskoláját és 1906-ban alapított Magoncka Óvodáját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány 2015. szeptember 1-jén vette át és kezdte meg az intézményekben a máltai szemléletmódon alapuló munkát. Aziskola az Oktatási Hivatal országos nemzetiségi bázisiskolája lett.

Óvoda: 65 fő

Az óvoda címe: 7227 Gyulaj, Szent Imre tér 10.


Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Gézengúz Ipolydamásdi Óvoda
2631 Ipolydamásd, Fő út 15.
MMSZ Iskola Alapítványhoz kerülés éve: 2015.

A legkisebb Máltai fenntartású intézmény a festőien szép fekvésű ipolydamásdi óvoda, ahova jelenleg 12 gyerek jár.


Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Tiszaburai Óvoda
5235 Tiszabura, Bán S. u. 2.
MMSZ Iskola Alapítványhoz kerülés éve: 2015.

Közel 180 fős gyermeklétszámmal rendelkező óvoda, 2016-ban került a Máltai Szeretetszolgálathoz. Az intézmény kiemelt nevelési területként kezeli a külső világ tevékeny megismerését, ezen belül a pedig a természeti és környezeti értékeken túl a népi- és óvodai hagyományok ápolását.


Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabői Margaréta Óvoda

MMSZ Iskola Alapítványhoz kerülés éve: 2020.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabői Margaréta Óvoda jelenlegi székhelye  a Fő út 74. szám alatt található. 2008-ban épült, ahol négy  csoportban, összesen 104 gyermek ellátását, óvodai nevelését tudjuk biztosítani.

Az óvoda Kossuth Lajos út 20. szám alatti telephelye négy csoportos óvodának épült 1988-ban. Nyugodt, csendes zöld övezet veszi körül a nem mindennapi alakú – jurtaszerű- épületet.  Az óvoda könnyen megközelíthető, az általános iskola mellett található. Jelenleg 4 csoportszoba működik az épületben, melyek összesen 99 gyermek befogadására alkalmasak.
A gyermekek biztonságban, szeretetteljes légkörben töltik mindennapjaikat.

 

MMSZ Zalakomári Óvoda

Az MMSZ Iskola Alapítványhoz kerülés éve: 2021.

A körülbelül 3000 lakosú nagyközség óvodája korszerű infrastruktúrával rendelkezik. A tágas épület alsó szintjén többek közt 5 darab csoportszoba, melegítőkonyha, tornaterem és tágas aula találhatók.

Minden csoportszobához tartoznak külön bejárattal mosdók és öltözők, valamint fedett teraszok is. Valamennyi helyiség bútorzata, felszereltsége kiválóan igazodik a gyermekek igényeihez.

Az intézményt jól felszerelt udvar övezi, mely nagyban hozzájárul a kültéri nevelés hatékonyabbá tételéhez.

 

MMSZ Csörögi Csiri-Biri Óvoda és Bölcsőde

Az MMSZ Iskola Alapítványhoz kerülés éve: 2021.

A nagyjából 2000 lelkes Csörög Pest megyében, a Duna bal partján fekszik, Váctól néhány kilométeres távolságra.

Az óvodában három csoportban körülbelül 75 gyermek oktatása, nevelése zajlik. Az intézmény döntő többségben halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek napi ellátását, foglalkoztatását, fejlesztését biztosítja, kiegészítve a családoknak nyújtott nevelési tanácsadással.