Rövidesen itt van a középiskolába történő jelentkezés február 18-i határideje – azonban egyáltalán nem kell kétségbeesni, ha egy nyolcadikos diák ez idő tájt még nem döntötte el véglegesen, mely suli(ka)t veszi célba. Mégis csak egy fontos, a következő éveiket, sőt akár a hosszabb távú jövőjüket is meghatározó döntésről van szó, aminek meghozatala előtt jó pár szempontot kell mérlegelni. Ezt megkönnyítendő a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa összegyűjtött 7+1 érvet, ami miatt érdemes az általunk fenntartott, immár 4 szakképző intézmény valamelyike mellett letenni a voksot!

  1. Nálunk a biztos jövő garantált!

Az MMSZ Óbudai Technikum és Szakképző Iskola, a gyöngyösi MMSZ Károly Róbert Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium, az MMSZ Devecseri Szakképző Iskola és a dombóvári MMSZ Esterházy Miklós Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium képzési palettáját is aszerint állítottuk össze, hogy diákjaink piacképes, a helyi munkáltatók igényeinek is megfelelő, friss tudást szerezzenek. Valamennyi nálunk elsajátított szakmával jó eséllyel lehet kilépni a munkaerőpiacra, nemcsak most, hanem a belátható jövőben is.

  1. Releváns tapasztalat, már az „iskolapadban”

A versenyképes szakmai kínálat persze akkor ér igazán sokat, ha színvonalas képzés is társul hozzá – pont, mint intézményeinkben! Valamennyi képzésünknél tapasztalt, szakmájuk berkein belül megbecsült szakoktatók foglalkoznak a diákokkal, mindezt kiválóan felszerelt tantermekben. Iskoláink ráadásul egytől egyig olyan jeles gyakorlati helyszínekkel működnek együtt, ahol a fiatalok a megszerzett tudást már tanulóéveik alatt „élesben” is kamatoztathatják.

  1. Nem kell rögtön „életre szóló” döntést hozni

Bár a bevezetőben úgy fogalmaztunk, a nyolcadikosok mostani elhatározása hosszú távra szól, természetesen az MMSZ Iskola Alapítvány intézményeiben mindig nyitottan állunk azokhoz is, akik menet közben úgy látják, mást vagy máshogy szeretnének tanulni. Hároméves szakképző iskolai képzéseink után például további 2 év alatt érettségi is szerezhető. A hozzánk érkező diákoknak rugalmas kereteket adunk, amely nyitva hagyja az utat a szakképzés több szintje vagy akár a felsőfokú továbbtanulás felé.

  1. Ez sem mellékes: tanulmányi ösztöndíjak

Említettük, hogy a szakképző iskoláinkban szerzett végzettség kitűnő elhelyezkedési és megélhetési lehetőségeket teremt – ehhez pedig hozzátehetjük, hogy a különböző ösztöndíjrendszereknek köszönhetően már a diákévek alatt is számottevő anyagi támogatásban részesülhetnek tanulóink, különös tekintettel a hiányszakmákra.

  1. Velünk kitárul a világ!

Több intézményünk is aktívan részt vesz az Erasmus + programokban, azaz rendszeresen biztosítja a külföldi tapasztalatszerzés esélyét diákjainak. Vállalkozó kedvű vendéglátós növendékeink például a világ népszerű turisztikai helyszínein található, 4-5 csillagos szállodákban is kipróbálhatják magukat.

  1. Van élet az órákon kívül is!

Minden máltais iskolát kifejezetten aktív diákélet és gazdag, tanórán kívüli programok fémjeleznek. Rendszeresek a kulturális, sport és más szórakoztató események, megmérettetések, kirándulások, táborok, de valamennyi intézményünk nagy hangsúlyt helyez a fenntarthatóságra is, így a környezetvédelem iránt elhivatott fiatalok is garantáltan megtalálják a számításaikat nálunk. Ugyancsak fontos hagyomány, hogy a tanévek közös misével kezdődnek és zárulnak, melyet a résztvevők rendre rendkívül pozitív, emelkedett pillanatként írnak le.

  1. Mindig van kire támaszkodni

Intézményeink mögött kimagaslóan stabil háttér áll: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számtalanszor bizonyított, kiterjedt szociális hálójára mindenki bátran számíthat. Iskoláink az elmúlt két évben, a pandémia alatt is helyt álltak, egyetlen gyereket se vesztettek szem elől. Ez alatt ráadásul a kihívásokhoz igazodva valamennyi helyszínen jelentős digitális fejlesztéseket hajtottunk végre, amiből minden leendő tanulónk profitálhat.

+1. Egy nagy, össze tartó családként várunk mindenkit!

Mind a négy szakképző iskolánkban törekszünk arra, hogy a diákoknak ne csak a 21. század elvárásainak megfelelő tudást, hanem a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által képviselt értékrendet is átadjuk. Ennek jegyében intézményeink falai közt mindenki megkapja a neki járó figyelmet, egyéni törődést. Célunk, hogy az összes diákunk kihozhassa magából a benne rejlő tehetséget, megőrizze legjobb oldalát, egyúttal megtanuljon egy befogadó közösség sikeres tagjává válni.