Nyugodtan mondhatjuk, hogy a téli hónapok nem épp az építőipar főszezonját jelentik, így még jobb hír, hogy a mögöttünk hagyott időszakban mind a két Tisza menti iskolafejlesztési projektünkben jól érzékelhető előrelépések történtek. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány továbbra is minden erejével azon van, hogy a tiszaburai és a tiszabői fejlesztések a kitűzött 2022. április 30-i határidőre eredményesen záruljanak. Mindez kulcsfontosságú ahhoz, hogy a két település diákjai a létszámnak és a modern elvárásoknak is egyre inkább megfelelő körülmények közt tanulhassanak, így jelentősen növekedjenek az esélyeik egy sikeres életre.

Legutóbbi beszámolónk óta a Tiszaburai Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése című projektnél (azonosítószám: EFOP-4.1.5-16-2017-00081) elsősorban a belső tereket érintően került sor látványos előrehaladásra.

Elkészült a tetőtérre vezető lépcső, és az ottani helyiségek kialakításával, szigetelésével és padlózatával is végeztek a szakemberek. A benti munkálatokat nagyban segíti, hogy az épületben mostanra működik a fűtés.

Ennek is köszönhetően a tantermek falai is megkapták már az első réteg festést, és ugyancsak felkerült egy sornyi gipszkarton a mennyezetekre. Szintén jól halad a vizesblokkok burkolása, amely e sorok írásakor már majdnem teljesen kész. További kedvező fejlemény, hogy immár mindenhol megtörtént a nyílászárók beépítése is.

Az előttünk álló hetekben, hónapokban a belső és külső villanyszerelési munkák, illetve a tantermek, szertárak, irodák járófelületének burkolása adja majd a legtöbb feladatot a kivitelezőnek, aki jelen állás szerint az előírt határidőre mindennel elkészülhet, amit az intézmény közössége is nagy reményekkel vár!

A Tiszabői Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése nevet viselő projekt (azonosítószám: EFOP-4.1.5-16-2017-00080) már előző helyzetjelentésünkkor is közelebb állt a befejezéshez.

Ettől függetlenül itt sincs hiány újdonságokban, mostanra például a kivitelező már visszaadta a munkaterületet.

November legvégén még jövő időben írtunk a tűzjelzők felszereléséről is, ám azóta a komplett tűzvédelmi rendszer kiépítésre került, ami a különböző elektronikai cikkeknél jellemző nemzetközi ellátási nehézségeket figyelembe véve jelentős fegyvertény.

Ezen kívül a kamera- és riasztórendszer is elkészült és beüzemelésre került, valamint ugyancsak befejeződött a tető szigetelése. A továbbiakban az udvarrendezés és a hatósági engedélyek beszerzése lesznek a legfontosabb teendők, de a fentiekből is látszik, hogy egyre inkább kézzel fogható közelségbe kerül a pillanat, amikor a diákok és az iskola dolgozói is élvezhetik a többek közt 7 új tanterem átadását magában foglaló beruházás előnyeit.