Bár a naptárakat mostanra 2022-re fordítottuk, érdemes egy kis időre visszatekinteni az év végi ünnepi időszakra. Már csak azért is, mert a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványnak ezúttal is minden oka megvan büszkének lenni tanulói és pedagógusai segítőkészségére!

Immár 25 éves hagyomány, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az adventi időszakban a Spar és Interspar üzletekben gyűjt tartós élelmiszereket a rászoruló családoknak. A továbbra is a járvány által nehezített körülmények ellenére – természetesen a megfelelő óvintézkedések betartásával – az MMSZ Károly Róbert Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium ismét szerepet vállalt hazánk egyik legnagyobb szabású karitatív kezdeményezésében. Az intézmény öt diákja a gyöngyösi Dobó úti Spar áruházban hívta fel a figyelmet az Adni Öröm! elnevezésű akcióra, valamint szorgalmasan segített a leadott ajándékélelmiszerek átvételében.

Szerencsére az országos jótékonysági gyűjtés most is rendkívül népszerű és eredményes volt. A kampány hivatalos oldala szerint összesen 188 371 kilogrammnyi tartósélelmiszer-adomány érkezett, 12 554 227 forint értékű adománykártyát vettek a vásárlók, és összesen 26 ezer rászorulónak készült élelmiszercsomag, nyugodtabbá, boldogabbá téve ezzel a karácsonyukat.

Az MMSZ Óbudai Technikum és Szakképző Iskola egy hasonlóan nemes cél mellé állt: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi Régiójának felhívására a diákok és a tanárok „karácsonyi angyalnak” jelentkeztek. Kézhez kapták egy olyan család személyes kívánságlistáját, amely a maga erejéből nem tudja megadni a gyermekeknek azokat az egyébként szerény dolgokat, amikre az ünnep alkalmából vágynak.

A kéréseket több osztályt felölelő összefogás eredményeként sikerült maradéktalanul teljesíteni! Az összegyűlt ajándékokat az iskolában névre szólóan becsomagolták, majd az egyik osztályfőnök és három diákja személyesen vitte el azokat egy Nógrád megyei faluba, ahol nagy örömmel és szeretettel fogadták a karácsonyi angyalokat. „Kis küldöttségünk” tagjai is meghatónak, felemelőnek írták le a találkozást, amely során saját élményként tapasztalhatták meg, mennyire jó érzés másokon segíteni.

Az előző esztendő vége tehát közösségünk egyik legfontosabb alapelve, a rászorulókra való odafigyelés jegyében telt – és már most ígérhetjük, hogy a 2022-es évben is ennek szellemében folytatjuk életünket, munkánkat!