,,Rengeteg mindent tanultunk ez alatt az egy hónap alatt.” „Képet kaptunk arról, miben különbözik a külföldi vendéglátás az itthonitól.” „Egyre jobban belerázódtunk a munkába és a mindennapokba, így egyre több mindent bíztak ránk.” Nyugodtan mondhatjuk, már ezek miatt a diákjainktól származó mondatok miatt megérte bekapcsolódni a Hagyományos ételek beilleszkedése a modern gasztronómiába című, a Tempus Közalapítvány által kezelt Erasmus+ európai uniós projektbe.

A program keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskola ebben a tanévben 31 tanulót küldhetett szakmai gyakorlatra hat európai uniós ország – Ausztria, Finnország, Lengyelország (őszi és tavaszi turnus), Olaszország (őszi és tavaszi turnus), Spanyolország és Németország –partnerintézményeibe. Közülük Lengyelországba és Olaszországba ráadásul az őszi és a tavaszi félévben is kiutazhatott 1-1 csoportunk. Ősszel Finnországban, Ausztriában és Lengyelországban is 4, Olaszországban pedig 6 tanulónk próbálhatott szerencsét, míg tavasszal Németország felé 3-an, Spanyolország és Lengyelország felé 4-en, Olaszország felé pedig 6-an vették az irányt.

A kiutazók között cukrászok, szakácsok és pincérek is voltak, akik mind-mind a fogadó ország vendéglátó egységeiben álltak munkába.

A Gold Communikations teljes cikke, videobejegyzésekkel az alábbi linkre kattintva olvasható:

https://www.maltaikeri.hu/hirek/megannyi-elmeny-meg-tobb-tapasztalat/