A Magyar Diáksport Szövetség az EFOP-3.2.10-16-0001 jelű, Tehetséggondozás sport által című pályázat (a továbbiakban: Klaszter program) keretében hálózatépítési, testnevelés módszertan fejlesztési és szervezési feladatokat vállalt Tarnabodon. A 2017. évtől megvalósuló program célja, hogy az iskolarendszer szereplőit egészségtudatos magatartásra, az intézményi sportéletben történő aktív részvételre ösztönözze.  A kapcsolatrendszer építése, a szemléletmód alakítása mellett a Minőségi Testnevelés és a Diáksportönkéntesség fejlesztése is a program részét képezi.

A Máltai Óvoda és Általános Iskola sportéletében a program indulása óta érezhető javulás mutatkozik mind az eszköz-ellátottság, mind a nevelőtestület egészségtudatossága és módszertani kultúrája szempontjából.

Alapítványunk köszönetét fejezi ki a Magyar Diáksport Szövetség programszervezőinek a tarnabodi iskolánkban végzett fejlesztő tevékenységükért, az intézmény életében történő aktív részvételükért, nem utolsósorban az általuk biztosított korszerű és minőségi eszközöket tartalmazó csomagokért.