Idén decemberben immár 23. alkalommal került sor az Adni Öröm! elnevezésű élelmiszeradomány-gyűjtő akcióra a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR szervezésében. A nagyszabású jótékonysági kezdeményezés, amelyet önkéntesként iskolánk diákjai is segítettek, ezúttal is hatalmas sikert aratott, és rengeteg rászoruló életét tette könnyebbé a karácsonyi időszakban.

 

A több mint két évtizede tartó hagyomány lényege, hogy a gyűjtésre kijelölt üzletek vásárlóinak figyelmét felhívjuk arra, ha tehetik, vegyenek tartós élelmiszert, ami aztán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinek átadva eljut a nélkülözőkhöz.

Az idei kampány alapgondolata az volt, hogy az adakozók névtelen jótevőivé válnak olyan embereknek, akikkel valószínűleg sosem találkoznak, mégis úgy gondoskodnak róluk, mintha a rokonaik lennének. Ezt fejezte ki a „Lett egy másik családom” szlogen is.

Az eredmények pedig szerencsére nem maradtak el. Az adniorom.hu weboldal adatai szerint a résztvevő 171 SPAR és INTERSPAR áruházban összesen 327 282 kilogrammnyi adomány gyűlt össze, azaz ennyi élelmiszer kerül rászorulók tízezreinek asztalára. Cukorból és lisztből 100 tonnánál is több adomány érkezett, de a 74 tonna tészta és rizs, a csaknem 56 tonna édesség, a 34 tonna konzerv vagy épp a 36 ezer liter étolaj is azt mutatja, idén is érdemes volt megszervezni a karitatív eseményt.

Az Adni Öröm! a Magyar Máltai Szeretetszolgálat legnagyobb akciója, így természetesen az MMSZ Iskola Alapítvány által fenntartott oktatási intézmények tanulói sem maradtak ki belőle. Büszkék vagyunk rá, hogy mind a gyöngyösi MMSZ Károly Róbert Középiskola, mint az MMSZ Óbudai Szakgimnázium és Szakközépiskola, mind pedig a gyulaji MMSZ Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda diákjai örömmel csatlakoztak az önkéntesek népes táborához.

Tanulóink többek közt az üzletekben felállított standokon segítettek az adományok gyűjtésében, valamint a tartós élelmiszerek csomagolásában is közreműködtek a raktárakban. Örülünk annak, hogy sokakhoz hasonlóan ők is újra példát mutattak a szegényekhez, bajbajutottakhoz való odafordulással, ami közösségünk legfontosabb értékei közé tartozik.