Rendhagyó projektzáró szakmai napot tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Devecseri Szakközépiskola 2023. október 25-én a Devecseri Kastélykönyvtár és Művelődési Központ épületében.

Az intézményben 2023 szeptemberétől a kilencedik évfolyamon projekt módszerrel oktatják a szakmai tantárgyakat, melynek első eredménye már két hónap után is megmutatkoztak.

„Új idők gyerekeit nem lehet a régi módszerekkel tanítani”- emelte ki megnyitó beszédében Kovács Éva igazgató a projekt alapú oktatási módszer létjogosultságát.

Az iskola szociális gondozó képzésben résztvevő tanulói – saját érdeklődésüknek megfelelően – önálló prezentációval készültek – az alábbi témákban:

Családtípusok, Demográfia, Időseket érintő jogok és ellátások, Munkanélküliség, Környezetvédelem, Egészséges életmód, A társadalmi és szakmai értékek, Pszichiátriai beteg személyek alapellátása során biztosított ellátások

A 10-11. osztályos hegesztő tanulók az „Adj életet a vasnak!” tehetséggondozó foglalkozásokon Kovács Péter fémszobrász és Németh Péter kovácsmester vezetésével készült fémszobrokból, a kilencedikes gépész fiúk pedig az „Alternatív világítás elnevezésű” projektfeladat produktumaiból összeállított kiállítással készültek. Az alkotásokat a projektnap szünetében tekinthették meg az érdeklődők.

A program egyúttal pályaorientációs célt is szolgált a Devecser-és környéki iskolák hetedik és nyolcadik osztályos tanulói részére.

A projektzáró rendezvényen jelen volt a Devecser TV is, az eseményről készült tudósítást alább láthatják: