Minden eddiginél sportosabb napot zárt szeptember 24-én az MMSZ Iskola Alapítvány. Az Európai Diáksport Napja alkalmából iskoláink többek között csapatversenyekkel, erőpróbával, kirándulással, új szabadtéri mozgásformák kipróbálásával mozgatták meg a résztvevőket (kicsiket és nagyokat, diákokat és tanárokat egyaránt), mely programok színesítését a Magyar Diáksport Szövetség versenyfelhívása még tovább motiválta.

Iskoláink beszámolói és az eseményekről készült fotók is azt tanúsítják: több volt ez, mint egyetlen nap. A hosszú tervezés és együttműködés eredményeként összeállított programok olyan tapasztalatokkal és ötletekkel gazdagították az iskolákat, amiket a mindennapok során – a testnevelés órán és azon túl, akár az órák közti szünetekben is – kamatoztatni tudnak.

 

Részlet a megvalósult programokból (a teljesség igénye nélkül)

 

MMSZ Károly Róbert Technikum (Gyöngyös)

A témanap programja:

  1. Kreatív mozgástér a Mátrában (terepakadályok leküzdése, torony,- kilátó,- és sziklamászás, átkelés a patakon)
  2. Kreatív mozgástér: Parádfürdő zöldövezet (fáramászás, kreatív tánc, éjszakai bolyongás az erdőben, egyensúlyban a természettel, kötélhúzás, célbadobás, akadálypálya leküzdése)

 

 

MMSZ Esterházy Miklós Technikum (Dombóvár)

2021 m futás, váltó versenyek, labdarúgás

Az állomásokon: Teqball, Alagútban mászás, Ugrókötél (egyszerre az egész csapat), Asztalitenisz – Forgó (kizárólag ütővel labdaérintés), Labdarúgás (félpályáról kapura ívelés), Falra passz – Medicin labdával, Koordinációs létra – Átfutás, minden fokba belelépni az egyik lábbal, Floorball – bója kerülés labdavezetéssel

 

MMSZ Óbudai Technikum és Szakképző Iskola

Sor és váltóverseny a tornateremben, zsinórlabda, Kosárra dobó és dekázó bajnokság, Ergométer verseny, Lánytorna, asztalitenisz, sárkányhajózás

A legsportosabb osztály belépőt és egy szabadnapot kapott a „Világraszóló bajnokaink” című interaktív kiállításra, a Millenárisra.

 

 

MMSZ Devecseri Szakképző Iskola

A programok között szerepelt rendőrségi és katonai bemutató, lovasterápiás program, futóverseny, erőpróba, udvari kubb (vikingsakk) játék.

Aki nem vett részt a programokon, az a többieknek sportos gyorsasággal készített palacsintát az iskola konyhájában.

 

 

Általános iskoláink is kitettek magukért

– ügyességi játékok

– csapat és sorversenyek

– futóversenyek

– kerékpáros programok kerültek megrendezésre

– Gyulajon a 2021 méteres falufutásba még a szülők is bekapcsolódtak

…és természetesen volt labdarúgás is (de hát el se tudnánk képzelni egy máltai általános iskolát a mindennapi foci nélkül) 🙂