Az új tanév kezdete mindig izgalommal tölti el a diákokat, ám akadnak, akiknek a mostani „becsöngetés” a szokottnál is nagyobb változást és minden eddiginél nagyobb lehetőségeket hozott el. Szeptember elején ugyanis az Óbudai Szakgimnázium és Szakközépiskola 8 szakács és pincér tanulója útra kelt Portugáliába, hogy az ötcsillagos Corinthia Hotel Lisbonban töltse el három hónapos szakmai gyakorlatát.

Aki nyomon követi a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványával kapcsolatos híreket, az nem lepődött meg a fentieken, hiszen az óbudai diákok előző tanévi, roppant sikeres Erasmus+ mobilitási (KA1) programjának beszámolójában már jeleztük, hogy idén Lisszabon is bekerül a célállomások közé. Nem is véletlenül, hiszen a kezdeményezés mozgatórugóját jelentő fenntarthatóság Portugáliában is egyre nagyobb hangsúlyt kap a vendéglátás terén.

A helyi Corinthia Hotel Lisbonban is mindent megtesznek a környezettudatos működésért, legyen szó energiatakarékosságról vagy épp az élelmiszer-pazarlás csökkentéséről. Bízunk benne, hogy tanulóink a szálloda konyháján és éttermében megszerezhető rengeteg értékes szakmai tapasztalat mellett ebből a zöld szemléletből is „hazahoznak magukkal” valamicskét, amit idővel itthon is kamatoztatni tudnak.

A portugál „küldetés” egy újabb fontos mérföldkő óbudai intézményünk hosszútávú stratégiájában, amelynek célja, hogy az Erasmus+ pályázatok segítségével a jövő vendéglátósai a későbbi karrierjük szempontjából aranyat érő tudással és élményekkel gazdagodjanak. Nem mellesleg pedig közben megismerjék egy olyan hotel mindennapjait, amely szem előtt tartja, hogy bolygónk a következő generációk számára is élhető maradjon!