Digitális tanrenddel, járványügyi kihívásokkal, új módszertant igénylő feladatokkal nehezített tanévet zártunk a nyár elején.

Az MMSZ Iskola Alapítvány több napos tantestületi/nevelőtestületi kirándulások támogatásával biztosított feltöltődési lehetőséget minden pedagógusunk számára, hogy kipihenten és az új kihívásokra felkészülve kezdhessék meg a következő tanévet.

A nyári kirándulások helyszínéül kollégáink a legszebb hazai településeket, többek között Sopront, Siófokot, Tihanyt, Mátraházát, Siófokot, Pécset, Bogácsot, Villánykövesdet választották, ahol a tantestületek átlagosan 3 napot (2 éjszakát) töltöttek el.

A kikapcsolódáson felül a kirándulások kiváló alkalomnak bizonyultak a csapatépítésre is. „…csak egymásra néztünk, és szólni sem kellett, csak nevetett mindenki”, „a különböző helyeken dolgozó kollégákkal is tudtunk beszélgetni, közös élményben részt venni” „Kell ennél több? Fantasztikus lehetőség volt ez számunkra, szuper jó szállodában, közvetlen a vízparton.” „Ezt félévente ismételni kellene” – nyilatkozták kollégáink.

A kirándulásokon és városnézéseken túl a legtöbb csoportnak olyan gasztronómiai élményekben is volt része, mint a borkóstolás, csokoládé-múzeum, vagy egy közös tantestületi bográcsozás.

Néhány beszédes fotó arról, hogyan nyaraltak a máltai pedagógusok: