Az EFOP-4.1.5-16-2017-00080 számú projekt előkészítési szakasza 2019-ben lezajlott, ám az év november 27-én a közbeszerzési eljárás visszavonásra került, amit a műszaki tartalom változása indokolt. Ennek egyik oka az volt, hogy időközben halaszthatatlanná vált a fűtésrendszer felújítása, ez pedig megkövetelte a műszaki dokumentáció átdolgozását is. A módosított műszaki tartalom alapján az új ajánlattételi felhívás 2020. május 26-án jelent meg, 2020. június 10-i ajánlattételi határidővel.

Bár a körülmények előre nem látható módon megváltoztak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány kedvezményezettként mindvégig töretlenül elkötelezett maradt a felújítás mellett, és mindent megtett azért, hogy az érintettek együttműködésével eredményesen fejeződhessen be a település életében is létfontosságú fejlesztés.

Ennek pedig mostanra meg is lett az eredménye, a tervek átdolgozása után ugyanis már javában zajlik az építkezés, így belátható időn belülre került az a pillanat, amikor a tiszabői diákok egy jóval tágasabb és korszerűbb létesítményben tanulhatnak. Mostanra – ahogy az a fotókon is jól látszik – már felhúzták az új épületszárny oldalfalait, sor került a folyosók betonalapozására és a tetőtér építése is kezdetét vette.