A Széchenyi 2020 program keretén belül több mint 350 millió forintos támogatást nyert el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa a Tiszabői Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésére. Az így megújuló intézmény a jövőben is fontos pillére lehet a hátrányos helyzetű település felzárkóztatásának.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa a Tiszabői Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése címmel és EFOP-4.1.5-16-2017-00080 azonosító számon nyújtott be támogatási kérelmet az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése pályázatán. A projektet 350 899 999 Ft, azaz háromszázötvenmillió-nyolcszázkilencvenkilencezer-kilencszázkilencvenkilenc forint vissza nem térítendő támogatásban részesítették.

Az összegből jelentősen megújulhat a tiszabői iskola, ahol a folyamatosan növekvő gyermeklétszám miatt is fontossá vált a korszerűsítés. Az intézmény, ahol jelenleg mintegy 300 diák tanul, fontos pillére a Magyar Máltai Szeretetszolgálat oktatási, foglalkoztatási és szociális elemekre épülő Jelenlét programjának, amelynek célja a „fogantatástól a foglalkozástatásig” végig kísérni a gyermekek életét, így segítve a legszegényebb települések felzárkózását.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa 2016. szeptember 1-jén vette át a Jász-Nagykun-Szolnok megyei község iskolájának fenntartását. Tiszabőn évente mintegy 80 gyermek születik, a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek aránya meghaladja a 97 százalékot. A 85 százalékban európai uniós, 15 százalékban pedig hazai forrásból megvalósuló infrastrukturális fejlesztés nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a helyzet a közeljövőben javulni tudjon.

A projekt megvalósítási időszakának kezdete 2019. április 23., fizikai befejezésének tervezett napja pedig 2020. november 30.