Oktatási szakasszisztens képzés indul szeptembertől az MMSZ Károly Róbert Technikum, Szakképző Iskola és Gimnáziumban, amelyre folyamatosan várják a nyolc osztályt végzetteket.

 

Az oktatási szakasszisztens bölcsődében, óvodában, általános iskolában, középiskolában, szakképző intézményben, gyermekotthonban, lakásotthonban, pedagógiai szakszolgálat és egyéb gyermekjóléti és gyermekvédelemi intézményben – felsőfokú végzettségű szakember irányítása mellett – végezheti szakirányú munkáját.

A szakma megszerzésének ideje 5 év. Az alapképzésben ösztöndíjat kapnak a tanulók, később pedig a duális partner biztosít majd számukra munkaszerződés alapján munkabért. A sikeres vizsgát követően a tanulók érettségi bizonyítványt és technikusi oklevelet is szereznek.

Folyamatosan kell nyitni az újdonságok felé – indokolta az új szakma felé nyitást Daskalopulos_Kuzbelt Hilda Viloetta igazgató, hozzátéve, hogy folyamatosan várják azokat a jelentkezőket, akik szeretik a gyerekeket és szeretnének nekik segíteni, jól tudnak együttműködni, empatikusak és toleránsak.

Fotó: Majoros Árpád Csaba

További információ az új képzésről:

https://www.maltaikeri.hu/