Megmutathatták tehetségüket és sikerélményt is szerezhettek azok a felzárkózó településeken élő gyerekek, akik részt vettek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány által, második alkalommal megszervezett tehetségkutató versenyen. A 2023.06.12-én Gyöngyösön megrendezett döntőben 13 településről nagyságrendileg 80 diák mérte össze versmondó, ének és tánctudását.

„Ezt a versenyt azoknak a gyerekeknek hoztuk létre, akikhez nem ér el az országos diákversenyek híre, vagy ha el is ér, nincs rá módjuk, hogy azokon részt vegyenek. Ráadásul, az itteni kategóriák izgalmasabbak is a tradicionális tehetségkutató versenyekénél” – mondta megnyitó beszédében Thaisz Miklós, az MMSZ Iskola Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Az idén második alkalommal megrendezett Máltai Tehetségkutató verseny kiemelt témája 200 éve született nemzeti költőnk, Petőfi Sándor emlékére a költő életművének két, egymással szorosan összefonódó motívuma: „Szabadság, szerelem” volt. A pályázati felhívásra több mint 130 pályamunka érkezett be, összesen 14 FETE településről. A versenyzők négy kategóriában: versmondó-, tánc-, montázs készítő- és ének tudásukat mérhették össze tudásukat.

A gyöngyösi döntőbe Tarnabodról, Monorról, Gyulajról, Tarpáról, Penészlekről, Nógrádszakálról, Tiszaburáról, Tiszabőről, Nyírpilisről, Csökölyről, Berettyóújfaluból, Sárkeresztúrról és Zalakomárból érkeztek diákok.

A díjazottak:

Versmondás

Első helyezett, 5-6. osztály: Beri Tamás, Nyírpilis

Első helyezett, 7-8. osztály: Csonka Emília, Gyulaj

Ének

Első helyezett: Mága Krisztofer, Tiszabura

Cigány és magyar Néptánc

Első helyezett: Máltai Rózsák, Csököly

Montázs

Első helyezett: Hős6, Gyulaj

 

A fotót Majoros Árpád Csaba készítette.

A döntőről a fete.hu beszámolóját ajánljuk:

https://fete.hu/tehetsegek-versenye/