Miért jár ennyi külföldi diák az óbudai máltai szakképzőbe? Kik a menekültek? Miért kell ennyi embernek elhagynia a hazáját? Hogyan segít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Afrikában – mindezekről is beszélt az MMSZ Óbudai Technikum és Szakképző Iskola „máltai” napján Győri Dani Lajos. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke kelet-afrikai útjai során készült fotók vetítése közben mesélt ottani gyermekekről itteni gyerekeknek.

A Máltai nap célja, hogy megismertesse a máltai fenntartású középiskolába járó diákokkal a karitatív szervezet munkáját, küldetését. Az – ezúttal – Agárdon megrendezett tematikus nap délutánján a máltai Vészhelyzetkezelési munkacsoport munkatársai tartottak izgalmas és interaktív elsősegély tanfolyamot és bemutatót, ahol a diákok hasznos ismereteket szerezhettek, s bekapcsolódhattak a szimulációs feladatokba is. A nap során számos sportolási lehetőséget közül választhattak tanulók.

A Máltai nap célja volt az is, hogy megerősítse a diákokban a segíteni akarás és a közösségvállalás, az egymás elfogadásának fontosságát, miközben remekül szórakoztak és új ismereteket szereztek.