Tehetségkutató versenyt hirdet a Felzárkózó települések általános iskolái számára a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány. Az idei év kiemelt témája a 200 éve született nemzeti költőnk, Petőfi Sándor emlékére a költő életművének két, egymással szorosan összefonódó motívuma: „Szabadság, szerelem”.

A versenyen versmondás, hagyományőrző tánc, ének, valamint képzőművészeti alkotás: kollázs vagy montázs kategóriákban indulhatnak a fete településeken működő iskolák diákjai, akik a „Szabadság, szerelem” témakörben választhatnak vagy készíthetnek pályaművet. A képzőművészeti kategóriában az elvárás az, hogy meglévő dolgokból (például fotókból) a megszokottól eltérő, új alkotás keletkezzen, ami többlettartalommal rendelkezik. A pályaművek digitális vagy analóg módon is elkészíthetők.

Egy pályázó több kategóriában is pályázhat, ám egy kategórián belül csupán egy pályázatot nyújthat be.

A verseny első fordulója során a beérkezett videófelvételek (1-3. kategóriák esetében) és fényképek (4. kategória) elbírálása történik. A döntőt – személyes jelenléttel – 2023. júniusában, Gyöngyösön tartja majd az Alapítvány.

Az intézményi szintű jelentkezések benyújtásának határideje: 2023. május 12. a tehetsegkutato.2023@gmail.com címen.