Projektazonosító:

EFOP-4.1.5-16-2017-00081

Projekt elnevezése:

Tiszaburai Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése

Támogatás összege: 393 798 050 Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2023.10.30.

 

Pályázati forrásból bővült a tiszaburai iskola

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa mintegy 394 millió forintos támogatáshoz jutott a fenntartásában működő Tiszaburai Általános Iskola épületének átalakítására és bővítésére. A jelentős infrastrukturális beruházás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a tanulmányaikat helyben megkezdő diákok esélyei javuljanak egy sikeres életre.

Kedvező elbírálásban részesült az a pályázat, amelyet a Tiszaburai Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése címmel nyújtott be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa a Köznevelési intézmények infrastukturális fejlesztése nevet viselő program keretében. Az EFOP-4.1.5-16-2017-00081 azonosító számú projekt 393 798 050 forintos, 100%-os mértékű, azaz vissza nem térítendő támogatást kapott.

Az összegből a tervezett befejezési dátumig (2023.10.30.) az 5235 Tiszabura, Bán Sámuel u. 4. szám alatti épület átalakítására és bővítésére került sor, ami a várható létszámnövekedés miatt is fontos volt. A projekt során a meglévő 3 tanterem meghagyásával – a helyi építési szabályoknak és az általános iskolákra vonatkozó szabványoknak megfelelően – további belső terek oktatási célú igénybevétele, a meglévő helyiségek átalakítása, illetve egy új épületszárny kialakítása valósult meg.

Az átépítés és a bővítés részeként a földszinten, valamint az újonnan elkészülő tetőtérben összesen nettó 689,1 m2 hasznos alapterületen kerültek kialakításra az alábbi helyiségek: hat tanterem, két tanári szoba, egy tanári pihenő, egy tanári teakonyha, összesen négy mosdó és WC (mozgáskorlátozott, leány, fiú és tanári), egy előtér és belső rámpa, két zsibongó, továbbá egy szertár és egy tároló.

A munkálatok után a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település lakóinak alapfokú iskolai ellátása az eddiginél korszerűbb körülmények közt, a tanulócsoportok méretének megfelelő tantermekben lesz lehetséges. A telephelyen – közvetlenül az óvoda mellett – az 1-3. évfolyamok osztályait helyezik el, ezzel is erősítve az oktatás-nevelés megalapozó szakaszát.

A projekt fontos építőköve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány törekvésének, vagyis a hátrányos helyzetű családok felzárkóztatásának. A fejlesztésekne köszönhetően hosszú távra biztosíthatóvá váltak a minőségi körülmények a fontos kitörési pontot jelentő oktatás terén.

 

Kapcsolat

Forduljon hozzánk bizalommal az alábbi e-mail címen:

iskolaalapitvany@maltai.hu

 

Vissza a főoldalra >>