A mögöttünk hagyott hónapokban lendületesen folytatódtak a Tiszabői Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése című, EFOP-4.1.5-16-2017-00080 azonosítószámú projekt munkálatai. Ahogy az a képeken is látszik, a kivitelező mostanra lényegében elkészült a vállalat fe  ladattal, és már az épület műszaki átvétele is megtörtént. Ez idő tájt már csak olyan kisebb feladatok vannak hátra, mint a táblavilágítók és a tűzjelzők felszerelése – utóbbi esetén egyelőre a nemzetközi chiphiány hátráltatja a beszerzést.

A fentieknek megfelelően megtörtént az új – hivatalosan „D” – épületszárny összekötése a régivel, így az átjárás már biztosított. A fejlesztés eredményeképp minden korábbinál szélesebb folyosóról közelíthető meg a 7 új, világos tanterem, a tanári szoba, a vizesblokk és a szertár. Az L-alakban megtört folyosóról három kijáraton lehet kijutni az udvarra. Az új szárnyban is hagyományos csengő szól, de mellette már modern hangtechnika és kamerarendszer is működik.

Ami az udvar rehabilitációját illeti, a folyamatos esőzések miatt a tervekhez képest van némi csúszás, de a járdák lerakása térbetonnal várhatóan még december elején elkészül. Az itteni munkaterületen akad még egy előre nem tervezett feladat is: külön megrendelésként készítenek egy nagy térfogatú szennyvíztározó, amely megnyugtatóan tudja majd kiszolgálni a megnövekedett szükségletet.

Előreláthatólag januárban megkezdődhet az épület hatósági engedélyezése is, így az intézmény közössége és a fenntartó Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány reményei szerint tavasszal a diákok és a dolgozók is birtokba vehetik Tiszabő soha nem látott modern, és főként a létszámhoz ideális méretű oktatási tereit.