Az előző tanévben végzett kiemelkedő felkészítő munkájáért a „2022-2023-as tanévi Diákolimpia legaktívabb vármegyei iskolája” díjat kapott a Magyar Diáksport Szövetségtől (MDSZ) a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. A Szövetség az előző tanév tehetséggondozó versenyrendszerében kiemelkedő eredményt elért diákolimpikonokat és felkészítőiket ismerte el. A legszorgalmasabb, legaktívabb intézmények kategória jutalmazottjai között szerepelt a gyöngyösi máltai középiskola mellett az Egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium, valamint az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium is.

Az díjátadásra 2023. december 1-jén került sor Egerben, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Dísztermében, a díjazott iskolák az oklevél mellett Decathlon sportszervásárlási utalványt is kaptak.

“Öröm és büszkeség töltött el a meglepetés díj átvételekor, végiggondolva a mögötte lévő szorgalmas munkát. Hálával és köszönettel tartozom sportoló tanítványainknak és testnevelő kollégáimnak – Szabó Katalinnak, Kelemen Erzsébetnek Molnárné Somoskőy Rékának, és Pernyészné Henter Katalinnak” – értékelte az elismerést Daskalopoulos-Kuzbelt Hilda Violetta igazgató, testnevelő tanár. Hozzátéve, „sokat teszünk azért, hogy tanítványainkkal megszerettessük a testmozgást annak érdekében, hogy az életük részévé váljon”.