Az Aktív Magyarország Program keretében ötezer hátrányos helyzetű gyermeknek szerveznek egynapos, ingyenes természetközeli osztálykirándulásokat, a programok szervezésére a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot is felkérték. Thaisz Miklós, a Magyar Máltai Iskola Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy a Szeretetszolgálat már több mint 300 hátrányos helyzetű településen nyújt segítséget, az így szerzett tapasztalatokkal gazdagítani és támogatni tudják a kirándulások sokszínű programjait.

Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára a bejelentéskor kiemelte, hogy a Természetben egyenlően elnevezésű programmal olyan gyerekeket is elérhet a mozgás és a természet szeretete, akik eddig a településük határát sem hagyták el. A gyerekeknek az autóbuszos utazást, az ebédet és minden programelemet (játékok, természetről szóló ismeretterjesztés) ingyen biztosítják a szervezők.

Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye fesztiváligazgatója, a program társzervezője kiemelte, hogy a Művészetek Völgye országszerte szervez közösségi eseményeket. Fontosnak nevezte, hogy a kirándulások valódi kikapcsolódást és aktív időtöltést nyújtsanak a gyerekeknek, és elmondta, hogy a kirándulások helyszínei a gyerekek lakóhelyéhez viszonylag közelebb fekvő erdőkben lesznek.

Fotó: MTI